Profesyoneller HVAC Sırlarını Burada Paylaşıyor




Eviniz için doğru olanı nasıl yaparsınız? Hangi boyuta ihtiyacınız var? Ne tür özelliklere ihtiyacınız var? Bu kadar çok yeni ürün ve yenilikten bu yana alışveriş yapmak çok zor olabilir.


HVAC'niz sorun yaşıyorsa, bir profesyoneli aramadan önce evinizi gezmeyi deneyin. Bu bilgiler, yüklenicinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir HVAC yüklenicisini seçmeden önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Yüklenicinin mevcut kurulumunuzun ne olduğunu bilmeden size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız daha zor olacaktır.


Harici kondenser ünitelerini temizlediğinizden emin olun. Bir fırtınadan sonra enkaz birikebilir ve bu, sisteminizin iç işleyişini bozabilir. Aşırı ısınabilir ve aşırı ısınma nedeniyle sisteminizde bir felakete neden olabilir.


Dış HVAC üniteleriniz, ağaçlar yapraklarını kaybetmeye başladığında zarar görebilir. Yapraklar düşmeye başladığında fan ızgarasının sık sık temizlendiğinden emin olun. Fanın, havanın üniteye girmesi için engelsiz bir yola sahip olması gerekir ve tıkanırsa, sonunda çok fazla baş ağrınız olur.


Dış ünitenizi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


Hava soğuduğunda dış kondenser ünitelerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, uzun yıllar boyunca iyi durumda kalmasına yardımcı olacaktır.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu ayrıca soğuduğunda ısıyı korumanıza yardımcı olur.


Evinizin tehlikeli derecede sıcak bir sıcaklığa ulaşmasına asla izin vermeyin. Klimalar gerçekten bir evi kısa sürede yaklaşık 20 derece soğutabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derece Fahrenheit'e ulaşırsa, yalnızca yaklaşık 80F'ye kadar soğur. Burası yaşamak için sağlıklı bir ortam değil.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. BBB ile kontrol edin ve durumunuzu arayın. Bu basit adımlar, en akıllıca ve en bilinçli seçimi yapmanıza yardımcı olabilir.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir Bu olursa, kompresörünüzü kapatmak için termostatınızı derhal fan ayarına getirin. Onarımı bir profesyonele bırakmalısınız, ancak fana geçmeniz buzun erimesine neden olur.


Odanız veya eviniz için ihtiyacınız olan birim boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi hesap makineleri arayın. Bu bilgiler için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


HVAC onarımı için incelemeler ve yönlendirmeler sunan birçok site vardır ve diğer müşteriler de incelemelerini yapabilir. En iyi işe alma kararlarını vermek için ihtiyacınız olan tüm bilgileri içeren yüklenicileri bulmanın bu yöntemi.


Tavan arasında ışık saçan bir bariyer olmasını düşünün, yani HVAC sisteminiz. Evinizi ve dışarıyı korumak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlayacaktır. Tavan arası alanınızı daha verimli kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


Yeni bir soğutma ve ısıtma sistemine sahip olmayı mı düşünüyorsunuz? Birkaç önemli şey düşünmeniz gerekecek. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutabileceklerine veya ısıtabileceklerine göre derecelendirilir. Biraz fazla küçük olanı satın almaktansa daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Mevcut sisteminizin tıkanmaya uygun olmadığını düşünüyorsanız, kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları giderdiğinizde, testin kendi masrafını karşıladığını göreceksiniz.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin hangi yöne baktığını öğrenin. Eviniz ne kadar az ısıtılırsa, evinizdeki klimanın zamanı o kadar kolay olur.


HVAC ünitenizin içine tıkladığınızı duyarsanız, hemen tıkanıklıkları arayın. Genellikle soğutma sistemindeki fanlara çarpan döküntülerden kaynaklanır. Bir teknisyeni aramadan önce buna dikkatlice bakın.


Hava girmemesi için sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bir şeyleri test etmesi için birini de kiralayabilirsiniz ve çoğu zaman testin hiçbir maliyeti yoktur.


Daima bir HVAC yüklenicisinden referanslar isteyin.


Bazı yükleniciler, malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri gibi şeyler için sizden daha fazla ücret almaya çalışabilir. İyi bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olacaktır.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün Bu basit ipucu kondansatörünüzün ömrünü uzatacaktır. Ünitenin gerilmesini önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Yeni bir HVAC sistemi seçmek kafa karıştırıcı olabilir ve sizi bunaltabilir. Ancak, az önce okuduğunuz bilgilerle ihtiyacınız olanı elde etmek çok daha kolay olmalı. Ünitenizin en yüksek verimlilikte çalışmasını sağlamak için bu önerileri kullanın.


Daha fazla oku:12000 btu klima fiyatları

Comments