İhtiyaçlarınız İçin Mükemmel HVAC Fikirleri Nasıl Bulunur?



Bir HVAC sisteminiz olduğunda eviniz rahat kalacaktır. Birçok evde bununla birlikte gelir, ancak diğerleri daha sonra kurulum veya onarım gerektirebilir. Bir HVAC sisteminde neye bakmanız gerektiğini anlamak, onarım söz konusu olduğunda harika bir ürün satın almanıza yardımcı olacaktır.


Birini düzeltmesi için aramadan önce HVAC sisteminizin adını ve türünü öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri vermenize izin verecektir.


HVAC'niz size sorun veriyorsa, bir teknisyeni aramadan önce her şeyi kendiniz kontrol edin. Bu bilgiler, tamircinin sorunun ne olduğunu ve nasıl düzeltileceğini belirlemesine yardımcı olacaktır.


Bir müteahhit tutmadan önce hangi işe ihtiyacınız olduğunu bilin. Bir müteahhitin mevcut sisteminizi görmediyse size telefonla bir fiyat tahmini vermesi zor olacaktır. Hazır bilgi olmadan telefonla konuşmanız çok daha zor olacaktır.


Kondenser fanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlamak için her bahar fan kanatlarını ve bobinlerini temizleyin. Kondenser ünitenizdeki tüm yaprakları veya kalıntıları temizleyin.


Dış kondenser ünitenizdeki kalıntılarınızdaki kondansatörü temizleyin. Rüzgarlı veya yağmurlu hava gibi bir şeylerin ne zaman yığılacağını asla bilemezsiniz ve bu sisteminizi mahvedebilir. Ayrıca ünitenin aşırı ısınmasına ve bozulmasına neden olabilir.


Hiçbir şeyin hareket etmemesi için önce gücü kapatın. Ardından ızgaralarını açın, bıçakları dışarı çekin ve ünitenin kendisiyle birlikte yavaşça temizleyin.


Dış mekan HVAC sisteminiz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Sonbaharda fan ızgaranızı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve tıkanırsa, sonunda çok fazla baş ağrınız olur.


Sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerinizi hava soğuduğunda kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde işlem yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, sistemin yıllarca verimli çalışmasını sağlayabilir.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinden tasarruf etmeye gerçekten yardımcı olabilir. Hatta bazıları akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edilebilir.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


İyi kurulmuş şirketler, genellikle daha iyi hizmet sunarlar. Yeni başlayan bir müteahhit ile çalışmak riskli olabilir.


Yükleniciler kendi ücretlerinden ve ücretlerinden sorumludur, bu nedenle birden fazla tahmin edindiğinizden emin olun. Bu şekilde büyük miktarda para biriktirme potansiyeline sahipsiniz. Ne ödemeniz gerektiğini öğrenmek için en az bir avuç müteahhit aramak istiyorsunuz.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da evinizi olması gerektiği gibi sıcak veya soğuk tutmak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olmanızı sağlar. Hatta tavan aranızı yaşam alanınızın bir parçası olarak daha etkili bir şekilde kullanabileceğinizi bile fark edebilirsiniz.


Mevcut sisteminiz verimli bir şekilde çalışmıyorsa kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları tamir ettirdiğinizde, testlerin kendi masraflarını karşıladığını göreceksiniz.


HVAC ünitesi bir tıklama sesi çıkarırsa, hemen tıkanmaları arayın. Sorun, soğutma sisteminin fanlarına döküntü girmesi olabilir. Bir müteahhide para harcamadan önce bunu kendiniz kontrol edin.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bunları sizin için test etmesi için bir profesyonel tarafından çok az veya ücretsiz olarak test ettirebilirsiniz ve çoğu zaman bu test ücretsizdir.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Genellikle odanın fit karesi başına yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız vardır. Birden fazla odayı soğutmanız gerekiyorsa, bunların kare görüntülerini birbirine eklediğinizden emin olun.


Bir köşede olması gerekiyorsa, ünitenizin hava akışının yeniden yönlendirilmesine izin verdiğinden emin olun.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde çalışmak için gereken deneyim türünü yaptıklarını bilmeniz gerekir.


Her zaman bir müteahhitten bazı referanslar alın.


Kışın kondansatörünüzü örtün. Bu basit ipucu, kondansatörünüzün ömrünü önemli ölçüde artıracaktır. Ünitenin gerilmesini önlemek için bunun yerine fanı kullanın.


Bu, yeni sisteminizin evinizin ortamını rahat tutmak için ne kadar BTU'ya ihtiyaç duyacağını belirleyecektir.


Bir HVAC sistemi harika bir yatırımdır ve evinizin yıl boyunca konforlu kalmasına gerçekten yardımcı olur. HVAC sisteminizi değiştirme zamanı geldiğinde, buradaki yararlı ipuçlarını aklınızda bulundurun. Bu ipuçları sizi HVAC'nizle ilgili mümkün olan en iyi konuma getirecektir.


Daha fazla oku:eca panel radyatör

Comments