HVAC Satın Alımları Hakkında Bilmeniz Gerekenler



Bakımlı bir HVAC sistemi, bir evde ihtiyaç duyduğunuz bir şeydir, bu nedenle bu ekipmanı her zaman doğru şekilde koruduğunuzdan emin olmalısınız. Pek çok insan doğru çalışmadıklarında işleri düzeltmek için epeyce para harcıyor, ancak bunları düzgün bir şekilde sürdürseler bu tür sorunlardan kaçınabilirlerdi. Bu makale, HVAC sisteminizin iyi çalışmasını sağlamak ve böylece pahalı onarımlardan kaçınmak için size yardımcı olacak ipuçları vermek üzere tasarlanmıştır.


Birisini düzeltmesi için aramadan önce şu anda ne tür bir HVAC sisteminiz olduğunu öğrenin. Bu, yeni yükleniciye ihtiyaç duyabileceği her türlü bilgiyi vermenize yardımcı olacaktır.


Harici kondansatör birimlerindeki kalıntıları temizlediğinizden emin olun. Rüzgarlı ya da yağmurdan hemen sonra olduğu gibi bir şeylerin ne zaman birikebileceğini asla bilemezsiniz ve bu, sisteminize bir anahtar atabilir. Aşırı ısınarak sistemin arızalanmasına zarar verir.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpılmaması. Çiminizi üniteden farklı bir yöne yöneltin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Dış ünitelerinizi monte ediyorsanız gölgeye koyun.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hasarı önlemek için sıcaklık 60ºF'nin altına düştüğünde hasarı önlemek için kapatmalıdır. Bu, sisteminizin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilir ve daha az sıklıkta onarılması gerekecektir.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmeli pencerelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki, kış aylarında ısınan havanın korunmasına da yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Bazı programlanabilir termostatlar akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan bile kontrol edilebilir.


Servis ziyaretiniz sırasında profesyoneller, sistemin motorunu inceleyerek, farklı hareketli parçaları yağlayarak ve ayrıca sistemin freon seviyelerini kontrol ederek yardımcı olabilir. Bunlar sisteminize yardımcı olacaktır.


Kullanmayı düşündüğünüz şirketlerin itibarını araştırın. BBB'ye ve eski müşteriler tarafından yayınlanan çevrimiçi incelemelere bakın. Bu basit adımlar, akıllıca bir adım atmanıza yardımcı olacak.


Klimalar bazen bazen buzlanır. Tahliye hattı da donabilir. Bunu fark ederseniz, termostatınızdaki ayarı fan ayarına değiştirin ve bu, kompresörü devre dışı bırakacaktır. Bu işe yaramazsa, yardım çağırın.


Eviniz için hangi boyutta birimin gerekli olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi hesap makinelerini arayın. Bu bilgiler için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


Üniteniz tıkanmıyor gibi görünüyorsa, herhangi bir sızıntı bulmak için kanalları kontrol edin. Sızıntıları tamir ettiğinizde, test masraflarını kendisi karşılamıştır.


HVAC sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlamak için evinizin hangi yöne baktığını öğrenin. Evinize daha az ısı geliyorsa, HVAC, evi gerçekten soğutmak için daha az çalışma gerektirecektir.


HVAC sisteminiz tıklıyorsa, içinde birikmiş olabilecek pislikleri hemen kontrol edin. Bazen soğutma sistemi fanlarına giren döküntüler vardır. Bir servis teknisyenini aramadan önce sisteme dikkatlice bakın.


Havanın içeri sızmasını önlemek için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Onları test etmenize yardımcı olması için dışarıdan bir profesyonel alabilirsiniz.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu çok basit bir iştir ve ünitenizin maksimum verimlilikte çalışmasını sağlamak için yapabileceğiniz en basit şeyi tutar.


Birimi anlayan ve hızlı çalışabilen bir HVAC işletmesi seçin. En güvenilir şirketler, teknisyenlerinin her zaman programda olmasını ve randevuları tutmasını sağlayacaktır. Bilgili bir teknisyen, HVAC'nizle ilgili herhangi bir sorunu teşhis etmede sorun yaşamamalıdır. Sorunun ne olduğunu gördükten sonra hemen halledilmesi gerekir.


Herhangi bir yükleniciyi işe almadan önce daima bazı referanslar aldığınızdan emin olun.


Dışarıda sizden fazla ücret alacak bazı müteahhitler var. Sağlam bir yazılı sözleşmeye sahip olmak, bu tür sorunlardan kaçınmanıza izin verecektir.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları daima kontrol edin.


Bu size, evinizin ortamını rahat tutmak için yeni sisteminizin ihtiyaç duyduğu BTU sayısını söyler.


Programlanabilir bir termostata sahip olmayı düşünün. Bu cihaz, en iyi performansı sağlamak için ayarlarınız nedeniyle faturalarınızdan büyük ölçüde tasarruf etmenizi sağlayabilir.


Energy Star ekipman ve ürünlerini kullanan HVAC yüklenicisini arayın. Bu, verimlilik için EPA standartlarına uygun verimlilik sağlar. Bu, sonunda tüm yıl boyunca enerjiden tasarruf edebileceğiniz anlamına gelir.


Daha önce de belirtildiği gibi, iyi bir HVAC sistemi herhangi bir ev için hayati bir bileşendir, bu nedenle her şeyi eşit seviyede tutmak çok önemlidir. Bu makale sayesinde onarımlarda tasarruf edebilirsiniz. Ancak onları takip etmek size kalmıştır, bu yüzden kendinizi önlenebilecek bir şeyi tamir etmek için binlerce doları harcayacak konumda bulmazsınız. 


Daha fazla oku:eca şofben fiyatları

Comments