Hvac Hakkında Herkesin Takip Edebileceği En İyi İpuçları



HVAC sistemleri hakkında biraz bilgi edinmek istediğinizde, küçükten başlamak en iyisidir. Bu makale, bu konuda usta olabileceğiniz şeyler konusunda size yol gösterecek. Dikkatlice okumak için zaman ayırın ve çok iyi olacaksınız.


Birisini düzeltmesi için aramadan önce şu anda ne tür bir HVAC sisteminiz olduğunu öğrenin. Bu, yüklenicinizin ihtiyaç duyacağı bilgilere sahip olduğundan emin olmanıza yardımcı olur.


HVAC sistemiyle ilgili sorunlar ortaya çıkarsa, yardım istemeden önce evinizdeki her odayı kontrol edin. Bu, tamircinin sorunun nerede olduğunu belirlemesine yardımcı olacaktır.


Hava ısınmaya başladığında fan bıçaklarınızı ve bobinlerinizi temizleyin. Kondenser ünitenizin dışını temizleyin.


Çim kırpıntılarının dış ünitenize yığılmasına izin vermeyin. Çiminizi üniteden uzak bir yöne yöneltin. Bu, enkazdaki yapraklarla ilgilenirken geçerlidir.


Dış üniteleri gölgeye koyun.


HVAC sistemlerinizin yılda en az iki kez kontrol edildiğinden emin olun. Bu, döküntü ve yay için sık sık kontrol edilmelidir.


Hava soğuduğunda sahip olduğunuz dış mekan kondansatörlerini kapatın. Bu, hava 60 derece Fahrenheit'in altına düştüğünde yapmanız gerektiği anlamına gelir. Bu, ünitenizin çalışır durumda olmasını sağlayabilir.


Programlanabilir bir termostat, klima faturasından tasarruf etmenize yardımcı olmanın basit bir yoludur. Hatta bazıları akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan kontrol edilebilir.


Bir bakım ziyareti sırasında, profesyoneller sistemin motorunu inceleyerek, ünitenin hareketli parçalarını yağlayarak ve ünitenin uygun freon seviyelerine sahip olmasını sağlayarak yardımcı olabilir. Bu birkaç basit şey, en yüksek performansta çalışan sisteminizin performansını artıracaktır.


Odanız veya eviniz için gerekli olan ünite boyutunu belirlemenize yardımcı olması için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için önerilen boyutu belirlemek için kılavuza bakın.


İyi kurulmuş şirketler, genellikle daha iyi hizmet sunarlar. Yeni başlayan bir müteahhit kiralamak riskli olabilir.


Yeni bir HVAC sistemi satın almak istiyor musunuz? Dikkate almanız gereken bazı şeyler var. Sistemler, bir alanı ne kadar etkili bir şekilde soğutup ısıttığına göre derecelendirilir. Biraz fazla küçük olmaktansa daha büyük bir birimin yanında hata yapmak akıllıca olur.


Üniteniz nefes almıyor gibi görünüyorsa kanal sızıntılarını kontrol edin. Sızıntıları tamir ettiğinizde, test masraflarını kendisi karşılamıştır.


Havayı içeride tutmak için sıkı contalara sahip olduklarından emin olun. Ayrıca hepsini sizin için test etmesi için birini kiralayabilirsiniz ve genellikle bu test ücretsizdir.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Odadaki her fit kare için yaklaşık 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Birden fazla oda AC servisine ihtiyaç duyuyorsa, bunların kare görüntülerini de eklediğinizden emin olun.


Bir yükleniciye deneyimlerini sorun. Kendi sisteminizde çalışmak için gereken türden deneyime sahip olduklarını doğrulamanız gerekir.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisi, müşteriler için günün her saati bir acil durum numarasına sahip olmalıdır. İster sıcak hava dalgası sırasında ister korkunç bir kar fırtınası sırasında, ihtiyaç duyduğunuzda yanlarında olmalıdırlar.


Bazı müteahhitler daha sonra yakıt veya ekstra malzeme için sizden ücret almaya çalışır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemenize yardımcı olabilir.


Kışın koruma için kondenser ünitenizi örtün.Bu, kondansatörünüzün kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için bunun yerine fanı kullanın.


Bir HVAC yüklenicisi için size verilen referansları her zaman kontrol edin.


Bunlar, katı verimlilik yönergelerini karşılayan nitelikli enerji ürünleridir. Bunlar ABD tarafından oluşturulmuştur. Kısa süreliğine EPA'yı korumakla görevlidirler. Çeşitli birimleri tam olarak araştırmak için zaman ayırmak, enerji maliyetlerinde uzun vadeli tasarruf elde etmenize yardımcı olabilir.


Hanelerin üçte ikisinin sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bunlar, sahip olduğunuz hizmet maliyetlerinin dörtte birine kadar çıkmasına neden olabilir. Kanalların kapatılması kolay ve ucuzdur ve daha sonra yıllık elektrik faturanızı önemli ölçüde azaltabilir.


Energy Star ekipman ve ürünlerini kullanan HVAC müteahhitlerini arayın. Bu derecelendirme, ürün için gerekli olanın, ürüne sahip olmayanlara göre daha verimli olduğu anlamına gelir. Bu, yıl boyunca ısıtma ve soğutma faturalarınızdan tasarruf etmenize yardımcı olabilir.


HVAC sisteminizin verimli çalışmasını sağlayın ve ısıtma kanallarını temizleyerek temiz havanın keyfini çıkarın. Isıtma kanallarınızda hasar veya açıklık olup olmadığını sık sık kontrol edin. Hasarlı kanallar, sıcak havayı boşa harcayarak enerji faturanızı artırabilir.


Bu makaledeki harika bilgileri elinizin altında tuttuğunuzda, HVAC sisteminizin düzgün çalıştığından emin olmak zor değildir. Sadece bilgiyi öğrenmeniz ve işleri adım adım yapmanız gerekir, böylece herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Umarım artık işlerin yolunda gitmesini sağlayabilirsiniz.


Daha fazla oku:en ucuz klima fiyatları

Comments