Hvac Hakkında Herkesin Kolayca Takip Edebileceği Harika Tavsiyeler



Hangi HVAC sisteminin sizin için doğru sistem olduğuna nasıl karar verebilirsiniz? Ne beden satın alıyorsun? Ne tür özellikler isteyeceksiniz? Her gün çıkan tüm yeni özellikleri sıralamak zor olabilir.


Birisini düzeltmesi için aramadan önce şu anda ne tür bir HVAC sisteminiz olduğunu öğrenin. Bu, seçtiğiniz yükleniciye ihtiyaç duyabilecekleri bilgileri verebileceğinizi bilmenizi sağlayacaktır.


Dış mekan kondansatörünüze çim kırpılmaması. Çimi diğer yöne çevirin. Bu, bahçedeki yapraklara bakarken de geçerlidir.


Dış HVAC üniteniz, ağaçlar yapraklarını kaybettiğinde zarar görebilir. Yapraklar dökülmeye başladığında, ızgarayı sık sık temizlediğinizden emin olun. Fanın düzgün çalışması için engellenmemesi gerekir ve tıkanırsa, sisteminizin bozulmasına neden olabilir.


Eğer monte ediyorsanız, dış mekan kondansatörlerini gölgeye koyun.


Tek bölmeli pencereleri çift bölmelerle değiştirmek iyi bir fikirdir. Aynı etki, kış aylarında da sıcak kalmasına yardımcı olur.


Programlanabilir bir termostat, klima maliyetlerinizden tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Hatta bazıları bir bilgisayardan veya başka bir cihazdan kontrol edilebilir.


Bir servis ziyareti için dışarı çıktıklarında, freon seviyelerinin ve motorun, hareketli parçaların iyi yağlanmış ve gerekirse ayarlanmış olan freon seviyesinin incelenmesini bekleyin. Bu, sisteminizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.


Ev sıcaklığınızın tehlikeli derecede yükselmesine asla izin vermeyin. Bir AC ünitesi, iç sıcaklığı gerçekten sadece makul bir zamanda yirmi derece azaltabilir. Evinizdeki sıcaklık 100 derecenin üzerine çıkarsa, soğutma sıcaklığı sadece 80 derece F'ye düşürecektir. Bu, uyumanız için güvenli ve rahat bir sıcaklık olmayacaktır.


Odanız veya eviniz için hangi boyutta birime ihtiyacınız olduğunu gerçekten anlamak için çevrimiçi klima boyutlandırma hesaplayıcılarını arayın. Klimalar için üretici web sitesini belirlemek için kılavuza bakın.


Müşterilerin deneyimlerini farklı hizmetlerle paylaşmalarına olanak tanıyan birkaç site var. Bu, birlikte çalışacak müteahhitler bulmak için mükemmel bir yöntemdir.


Tavan aranıza parlak bir bariyer yerleştirmeyi düşünün, böylece HVAC sisteminizin daha verimli çalışmasını destekleyin. Dışarıdaki ısının içeri girmesini engeller, bu da ünitenizin dışarıda sıcak kalmasını sağlamak için daha fazla enerji kullanmak zorunda kalmayacağınızdan emin olur. Hatta doğru yapılırsa tavan aralığını kullanabileceğinizi bile görebilirsiniz.


HVAC sisteminizin daha verimli olması için evinizin baktığı yönü belirleyin. Eviniz ne kadar az ısıtılırsa, evinizdeki klimanın zamanı o kadar kolay olur.


İçeride hava olacak şekilde sıkıca kapatıldıklarından emin olun. Bunları test etmek için bir profesyonel de kiralayabilirsiniz.


Klimaya geçmeden önce soğutmak istediğiniz alanı ölçün. Her bir metrekarelik oda alanı için 20 BTU'ya ihtiyacınız olacak. Ünite birkaç odayı soğutacaksa, bunların kare görüntülerini birlikte eklediğinizden emin olun.


HVAC sisteminizi her ay korumak için hava filtresini aylık olarak değiştirin. Bu, yapılacak en basit şeydir ve ünitenizin en iyi durumda çalışmasını sağlayacaktır.


Birimi anlayan ve ne yapacağını bilen bir HVAC işi seçin. En iyi şirketler, teknisyenlerinin programa uymasını ve randevuları tutmasını sağlar. Bilgili bir teknisyen, HVAC ünitenizdeki olası arızaları hızlı bir şekilde kolayca teşhis etmelidir. Teşhisten sonra, geri almaları ve düzgün bir şekilde çalışması sadece bir zaman meselesidir.


Bir köşeye yerleştirilmesi gerekiyorsa, duvara çarpmasını önlemek için hava akış yönünü değiştirebileceğinizden emin olun.


Herhangi bir potansiyel yükleniciye, onları işe almadan önce deneyimlerini sorun. Gerekli olan işi yaparken deneyimli olduklarından emin olun.


Kiraladığınız herhangi bir HVAC yüklenicisinin bir acil yardım hattı olmalıdır. İster sıcak hava dalgasının ortasında ister yılın en kötü kar fırtınasında, ihtiyaç duyduğunuzda yanınızda olmalılar.


Bazı yükleniciler, malzeme ücretleri ve yakıt ücretleri gibi işler tamamlandıktan sonra sizden fazla ücret almaya çalışır. İmzalı bir sözleşmeye sahip olmak, bu gibi sorunları önlemeye yardımcı olacaktır.


Optimal olmayan hava koşullarında koruma sağlamak için kondenser ünitenizi örtün. Bu, kullanılmadığında daha uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Fan ayarını yalnızca kondenser ünitesini zorlamaktan kaçınmak için kullanın.


Tüm evlerin% 66'sının sızdıran kanallara sahip olmasına şaşırabilirsiniz. Bu sızdıran kanallar, hizmet maliyetlerinizin dörtte birini oluşturabilir. Kanalların kapatılması kolay ve ucuzdur ve daha sonra yıllık elektrik faturanızı önemli ölçüde azaltabilir.


Bir HVAC sistemi seçmek çok zor olabilir. Bu makale seçiminizi kolaylaştırdı. Gerektiğinde ipuçlarına bakın ve durum gerektirdiğinde bunları uygulayın.


Daha fazla oku:24000 btu klima fiyatları

Comments